• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Wetsuits kopen

193-205 van 205
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
193-205 van 205
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Wetsuit kopen

Een wetsuit om in te kiten, windsurfen, golfsurfen, zeilen , suppen of wakeboarden koop je bij Van Bellen. We hebben een groot aanbod aan wetsuits. Bij ons koop je een wetsuit van topmerken als O'Neill, Brunotti, ION en Prolimit, maar natuurlijk verkopen wij ook andere neopreen artikelen zoals surfschoentjeshandschoenen of bijvoorbeeld neopreen mutsen en caps. 

Merken

We verkopen wetsuits van diverse merken, mede omdat elk merk zijn eigen kenmerken en pasvorm heeft.

  • O'Neill surfpak: is waarschijnlijk wereldwijd de grootste wetsuitleverancier. Jake O'Neill was de eerste die een wetsuit ontwikkelde, de zogenaamde longjohn. Dit is een wetsuit zonder armen, maar wel met benen. Hier zijn later allerlei varianten op gekomen. In eerste instantie waren de surfpakken van gladhuid neopreen, wat enorm elastisch was, maar enorm kwetsbaar. O'Neill is altijd een voorloper geweest in de ontwikkeling van de wetsuits. Zij maken zeker niet het goedkoopste wetsuit, maar pasvorm, comfort en duurzaamheid zijn wel de keywords bij O'Neill. 
  • Prolimit surfpak: wetsuits: zijn van uitstekende kwaliteit. De prijs prestatieverhouding van een Prolimit wetsuit is buitengewoon. De dikkere surfpakken zijn voorzien van waterblocks, het neopreen voldoet aan huidige maatstaven en is dus super comfortabel en goed isolerend. Prolimit is een echt accessoire-merk voor de wind en kitesurf. Naast het neopreen, maken ze ook trapezes, mastverlengers, diabolo's enz. Doordat de focus op deze producten ligt, kunnen ze voor een goede prijs producten aanbieden.
  • ION surfpak: is een vergelijkbaar merk wat ook een uitgebreid assortiment heeft op het gebied van wetsuits, trapezes en onderdelen voor de kitesurf, windsurf en sup. Het merk Ion is laatste jaren sterk in opkomst, zij maken technisch uitstekende wetsuits, die er ook nog eens aantrekkelijk uitzien. ION heeft ook een hele mooie dameslijn wetsuits, de shorty's van Ion zijn ook super uitgevoerd en de prijs-prestatieverhouding is ook heel goed. Dit merk heeft ook een uitgebreid assortiment heren wetsuits , van 2 mm tot 6 mm, de hele range is vertegenwoordigd bij ION.
  • Brunotti surfpak: heeft ook een uitgebreide surfpakkenlijn, ook dit merk richt zich op een totaalpakket van wetsuits tot impactvesten en trapezes. Kenmerkend voor Brunotti is met name ook de styling, geweldig kleurgebruik en een mooie belijning, naast een goede pasvorm en kwaliteit maakt het Brunotti tot een toonaangevend merk in de wind- kitesurfbranche.

Hoe moet wetsuit zitten?

De juiste maat

Waar let je op bij het kopen van een neopreen pak? Natuurlijk is de maat van het pak belangrijk, een wetsuit moet precies passen, eigenlijk als een tweede huid. Doordat het surfpak goed aansluit zal je lichaam goed warm blijven. Naast de maat is het ook belangrijk dat het comfortabel zit. Het is eigenlijk het beste om naar de shop te komen om het wetsuit te passen. De pasvorm per merk kan behoorlijk verschillen. Als het surfpak toch liever online gekocht wordt, dan moet het zorgvuldig gepast worden. Het wetsuit moet als een tweede huid om je lichaam zitten, maar je moet ook voldoende bewegingsvrijheid hebben. Het is dus ook belangrijk dat het surfpak comfortabel zit.

Neopreen wetsuit

Ook kijk je bij het kopen van een wetsuit naar het type materiaal waar het pak van gemaakt is. Er zijn 2 typen neopreen, single-lined en doubble-lined. Vroeger had je veel pakken van single-lined neopreen. Dit is warm, maar ook heel kwetsbaar neopreen. Tegenwoordig wordt er voornamelijk double-lined neopreen gebruikt, wat veel beter tegen een stootje kan dan single-lined. Wel zie je vaak nog een stukje single-lined neopreen terug op bijvoorbeeld de borst van een wetsuit. Dit wordt gedaan, zodat deze plek net even iets warmer blijft. Single-lined neopreen herken je aan het gladde rubber-achtige materiaal, eigenlijk glijdt het water hier van af en dit houdt je warm. Tegenwoordig bestaan surfpakken voornamelijk uit double-lined neopreen, want dit is veel sterker. Tevens maken we onderscheid in een dames of herenwetsuit. De pasvorm van een heren wetsuit verschilt aanzienlijk van het dames wetsuit. Bij een dames wetsuit is er rondom de borst meer ruimte, ook heeft het dames surfpak meer taille en meer ruimte op de heupen, dit alles om ervoor te zorgen dat het wetsuit goed aansluit en voor voldoende comfort zorgt.

Front zip of back zip

Naast de verschillende soorten materiaal is er ook verschil in de plaats van de rits op het pak. Zo kun je kiezen voor een frontzip wetsuit of een backzip wetsuit. Bij een frontzip is er een kleinere rits waardoor het pak moeilijker aan te trekken is, maar daarentegen geeft het wel meer vrijheid om te bewegen en kan je minder water binnen krijgen. Een wetsuit met een backzip heeft tegenwoordig vaak een extra stuks neopreen achter de rits, een waterblock, zodat het water niet via de rits je pak binnen kan lopen. Ook zijn de dikkere pakken vaak ter hoogte van de borst voorzien van een soort thermo, dit zorgt natuurlijk voor extra warmte.

Wetsuit frontzip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetsuit 5/4 en nog veel meer diktes 

De keuze van je wetsuit hangt ook af van wanneer je wilt surfen. In de zomer kom je weg met een dunne steamer, terwijl je voor de winter echt een dik pak nodig hebt. De diktes verschillen van 2/3 mm tot 5/6 mm. Hoe dikker het pak, hoe warmer het is. Hier in Nederland verkopen we de 5/3 en 5/4 wetsuits het meest, deze wetsuits zijn het meest geschikt voor de Nederlandse temperaturen. 

Wat betekent nu een 5/4 of een 5/3 mm dikte: 

als een wetsuit 5/4 mm is dan is het wetsuit ter hoogte van de borst en de nieren 5 mm dik en op de armen en benen is het respectievelijk 3 of 4 mm. De borst en de nieren zijn de kwetsbare delen van het lichaam, hier kun je op onderkoeld raken De armen en benen blijven, doordat ze in beweging zijn, veel beter warm en daarom kan het neopreen op die plaatsen dunner zijn. Dit komt de bewegingsvrijheid weer ten goede.

Advies

Wij raden aan om voor het kopen van een wetsuit langs te komen in de winkel. Hier kun je verschillende pakken passen en wij adviseren in welk type en maat je nodig hebt. Mocht je niet in de gelegenheid zijn onze winkel te bezoeken, dan proberen we je zo goed mogelijk via de website te adviseren. Bij de meeste pakken vind je een maattabel om je te helpen bij het kiezen van de juiste maat. 

hoe kies je de juiste dikte van een wetsuit?

Elke wetsuit heeft een bepaalde dikte van het neopreen. Deze worden aangegeven in millimeters. Afhankelijk van waar en wanneer je de wetsuit wilt gebruiken kies je de dikte. In de zomer voldoet een 3/2 prima. Wil je ook in september of oktober de wetsuit gebruiken dan ben je gebaat bij een 5/3 wetsuit.

Hoe moet een wetsuit zitten?

Wanneer de wetsuit overal goed aansluit, dan zit wetsuit goed. Het hoort strak te zitten, maar het moet je bewegingsruimte niet belemmeren.